• Sri. sij 26th, 2022

dportal.info

Internetski portal za kulturu, znanost i društvena pitanja

Žrtve cjepiva protiv Svinjske gripe s posljedicom oštećenja mozga dobile 60 milijuna funti odštete – povijest se ponavlja?

– 2009. godine je proglašena Pandemija Svinjske Gripe

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) 11. lipnja 2009. god. izvjestila je sve svoje članice da je proglasila pandemiju nove gripe A (H1N1), prvu globalnu pandemiju u 21. stoljeću. U priopćenju poslanom zdravstvenim vlastima zemalja članica, WHO rekla je da je nakon izvanredne sjednice sa svojim stručnjacima odlučila povisiti stupanj uzbune zbog pandemije s petog na najviši, šesti stupanj. Dugo očekivana odluka o proglašenju pandemije znanstvena je potvrda brzog širenja novog virusa gripe koja će nagnati proizvođače lijekova da ubrzaju proizvodnju cjepiva, a vlade da izdvoje više novca za suzbijanje širenja virusa.

– 2009. godine izražena je sumnja da je pandemija Svinjske gripe prevara

U lipnju 2009. godine većina svijeta bila je u strahu od nove kuge 21. stoljeća, Svinjske gripe. Međutim, pojavila se stanovita austrijska novinarka Jane Burgermeister, koja je tvrdila kako prava opasnost zapravo dolazi upravo od onih od kojih očekujemo spas. Farmaceutske industrije i Svjetske zdravstvene organizacije. “Vjerujem kako je pandemijski virus samo izlika i opravdanje za proglašavanje 6. razine pandemije od strane WHO-a, a čim se to proglasi, imat će moć nad svim svjetskim vladama”, rekla je tada novinarka Jane Beurgermeister. Osjetila je osudu kolega, javnosti, bila je ismijavana i diskeditirana. Ovom izjavom u javnim medijima, nekadašnja dopisnica Guardiana, Observera i British Health Magazina, stavila je na kocku svoju novinarsku karijeru. Naime tvrdila je kako je pandemija proglašena isključivo zato da farmaceutska industrija zaradi na prodaji odjednom nužnog cjepiva.

https://swineflu666.wordpress.com/2009/07/16/swine-flu-by-jane-burgermeister/

– 2009. godine unatoč sumnji 194 svjetske vlade kupuju već spremno cjepivo

Ukupno 194 svjetske vlade, uključujući i našu vezao je ugovor sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom. 25 farmaceutskih kompanija diljem svijeta već je imalo spremno navodno učinkovito cjepivo. Nisu joj svi povjerovali. Diljem Amerike počela su obavezna cijepljenja. Njujorškim zdravstvenim radnicima ponuđeno je, ili cijepljenje, ili otkaz. U Belgiji je zbog pandemije parlament uveo izvanredno stanje. U američkim državama Maine i Massachusetts provodile su se vojne obuke u slučaju nemira izazvanih pandemijom. U Hrvatskoj se, kako bi dokazao pouzdanost cjepiva, cijepio se i sam ministar zdravstva te je cijepio i svoje roditelje. Mainstream mediji pozivali su na cijepljenje, a o ulozi farmaceutske industrije, nije se previše raspravljalo.

“Dok ljudi sami ne dođu u situaciju da shvate da taj lijek njima škodi, onda to postane globalno da taj lijek škodi, do tada je već farmaceutska industrija zaradila gadne novce i oni mogu taj patent baciti u smeće“, kaže novinarka Goranka Jureško. 2009. godine upravo se to i dogodilo.

– 2010. godine posljedice Svinjske gripe pokazale su se minornima

Posljedice svinjske pandemije pokazale su se minornima. Zarade farmaceuta astronomskima. Osvijestilo se i samo Vijeće Europe. Pokrenuli su istragu i otkrili brojne nepravilnosti. Pandemija je prozvana najvećim skandalom u medicinskoj povijesti. “British Medical Journal također je izvijestio kakao se radilo o pretjeranoj histeričnoj kampanji farmaceutske industrije isključivo zbog njihove zarade”, dodala je Burgermeister. Novinarka jednog od najuglednijih svjetskih stručnih glasila, dovela je Svjetsku zdravstvenu organizaciju u izravnu vezu s farmaceutima.

Cijeli članak možete pročitati na portalu na dokumentarac.hr OVDJE